6/17/2012

// raparperivinkki


Raparperi, tuo ihana kesäherkku, joka kasvaa kuin rikkaruoho ja jolle siksi on niin vaikeaa keksiä hyödyntämistä. Mutta tässä nyt yksi vinkki, laitoin juuri Nooruskan blogiin vinkkiä tästä ja suosittelen lämpimästi. Kuvat viime vuodelta.

Kyseessä on siis "tuoremehu" siinä mielessä ettei säilyvyys ole samanlainen kuin keitetyn mehun, mutta muutamia viikkoja säilyy hyvinkin. Rapaperperi voi olla tuoretta tai pakkasesta, samoin mansikat ja minttu. Sitruuna kannattaa olla sitruunasta puristettua, koska se on maultaan lempämpää kuin sitruunamehu pullosta.

Raikas raparperimehu

n. litra raparperia pilkottuna pieneksi
n. 1/2 kg sokeria
2 dl mansikoita
4 litraa vettä
1-2 sitruunan puristettu mehu (ei pullosta, se on liian kitkerää)
n. 1 dl mintunlehtiä

Ota iso vati tai kattila, laita pohjalle sokeri, pilkotut raparperit ja mansikat ja minttu (minttua voi pilkkoa veitsellä että maut tulee paremmin esiin). Keitä 4 litraa vettä ja kaada vatiin. Anna hautua, sekoittele ja muussaa (itse käytän perunasurvinta). Kun mehu on vähän jäähtynyt, lisää sitruunamehu ja sekoita. Siivilöi ja pullota.

Mehu on aika mietoa, laitan suurinpiirtein 2/3 mehua ja loput vettä. Ihanan raikaan kesäjuoman saa kun laittaa kannuun mehua, vissyä, pari viipaletta sitruunaa ja vähän minttua ja jääpaloja. Sitten vaan enjoy!

2 kommenttia:

  1. superkiitos vinkistä! mietin vielä voiko sokerin jotenkin korvata hunajalla tai stevialla? on meneillään taas omat ruokaristiretket...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei? Eihän tota keitetä eli se sokerikin vaan liukenee siihen liemeen:) Kokeile ja raportoi niin voin kans kokeilla! (mua hirvittää vähän kanssa tuo sokerin määrä tossa)

      Poista